Login
Inhoudsopgave
Informatie opleidingen
Betonconstructies Basis
Staalbouwkundig tekenaar constructeur
Beton- en Staalconstructies
Constructief Ontwerpen
Alle pagina's

Staalbouwkundig tekenaar constructeur BmS

Na het volgen van de opleiding begrijpt je waarom een constructie op een bepaalde manier gemaakt is en kun je er zelf aan rekenen. Geslaagde cursisten kunnen de functie van (assistent)-groepsleider vervullen en behoren tot de ervaren tekenaar/constructeurs van een bedrijfs-, teken- of ingenieursbureau.
Naast het geven van theorielessen worden ook veel rekenvoorbeelden klassikaal behandeld. Indien nodig, is tijd beschikbaar voor individuele begeleiding. Tekenvaardigheid wordt niet gedoceerd. Je krijgt echter wel een aantal tekenopdrachten als huiswerk.
Het eerste jaar is algemeen vormend. In het tweede jaar ligt de nadruk geheel op het ontwerpen en berekenen van staalconstructies.
Gedurende de tweejarige opleiding worden verschillende deelexamens afgenomen. Deze deelexamens vormen samen het examen van de opleiding. Het diploma Staalbouwkundig tekenaar/constructeur BmS wordt uitgereikt, als het examen met een voldoende resultaat is afgesloten. Dit diploma geeft toegang tot de opleiding Beton- en Staalconstructeur BV/BmS.

Instroomniveau:

MBO-4 diploma (B, WW of Wtb) met de vakken mechanica en wiskunde in het eindexamenpakket vereist. Maar ook diegenen die de opleiding Staalbouwkundig detailleren BmS of Bèta-module met voldoende resultaat hebben afgesloten, kunnen aan deze opleiding deelnemen. Cursisten met een HTS-diploma krijgen vrijstelling voor het vak wiskunde.

Opzet opleiding

2 leerjaren. 26 x 6 uur (middag-avond)
Vakken:
Leerjaar 1
Leerjaar 2
Wiskunde
Mechanica
Mechanica
Staalconstructies
Staalconstructies
Voorschriften
Voorschriften
Fabricage en montage
Materiaalkunde
test

Doelgroep

De opleiding is bedoeld voor diegenen, die bij voorkeur reeds werkzaam zijn in de staalconstructiebranche en/of bouwkundige dan wel civiele sector.

Waar en wanneer

De opleiding wordt gegeven in Utrecht: MBO Utrecht, Daltonlaan 200.
De lessen starten op 6 oktober 2020 en vinden wekelijks op dinsdag plaats van 14.00 tot 21.00 uur.

Kosten en studiemateriaal

Per leerjaar: (prijspeil 2020) Voor bedrijfsleden bedragen de kosten € 4.385,- (excl. BTW), inclusief studieboeken en benodigde normen (Eurocode). De reguliere prijs is € 5.175.-(excl. BTW).

Aanmelden voor Staalbouwkundig tekenaar constructeur